|
Post by Silas "Daemon" Wessiry on May 28, 2009 18:52:47 GMT 1
..::Muurkoon::..
A nő méltatja annyira a lényt, hogy válaszoljon neki. Ez kezdésnek nem is rossz. Sokan lenézik, butácskának tartják, éppen a kinézete és a csámpás, kacsázó járása miatt. Ők azonban nem tudják, hogy hallása és szaglása mesteri, a galaxis lényei közül, talán fajáé a legfejlettebb érzékszervek. A lényeg az egészben, hogy Muur profi vadász és testi ereje sem elhanyagolható. Ám lelke sérülékeny és nem éppen kiforrott a társalgásra. Most viszont beszélnie kell. Meglepettségében, hogy a nő válaszolt neki, még az evést is abba hagyta. -Itt az isten háta mögött aztán szinte mindegy mit mond az ortolán. Búgja mély hangján. -Mit keres egy olyan lény mint te egy ilyen helyen? Próbál bókolni, bár szóhasználata nem a legkifinomultabb egy hölgy társaságában. Nem tanácsos csak úgy le "lény"-ezni egy nőt...
|
|
Youi Jzora
New Member
Fejvad?sz
Falleeni fejvad?sz, makacs p?nzhajh?sz, loj?lis harcos!c!Default
|
Post by Youi Jzora on May 28, 2009 20:59:50 GMT 1
Youi meglepetten látja, hogy az ortolán megállt az evéssel, s elég komoly hangján válaszolt. Mivel a falleen lány nem egy buta teremtés, hisz sok mindent tanult más fajokról, de mindezt csak kiskorában. Viszont tudás e fajjal kapcsolatban nem elég széleskörü, de annyit tud, hogy nem egy aggresszív lény, valamint picit butácskának tűnik ez az ortolán, de a testi adottságai ezt látván ellensúlyozzák. Mivel a lány észrevette, amint az ormányos lény habozott, s zavarba jött mikor hozzá szólt, ebből arra tud következtetni, hogy nem kell tőle félnie. Nem akar lekezelő lenni a lénnyel, hisz a nagyszívű plüsteremtésnek, amekkora a teste, akkora a szíve, ez okból kifolyólag nem veti az orra, azaz ormánya alá azt, hogy a bemutatkozás alap illem, szinte mindenhol. Így hát röviden s tömören válaszol. ~ Egy kis csevegés senkinek sem árt, és talán még értékes információkhoz is juthatok, ha kihúzok valamit ebből az ortolánból. Az eredeti célom, nem szükséges elárulnom, hisz kitudja mit rejt az az elektronikus papír. Megtudakoljuk, mire képes ez az ortolán, s hátha hasznomra válik. ~ - Pihenni jöttem Alderaan-ba. - mondta egyszerüen kijelentve, majd letette üres poharát az asztalra, majd egy új rendelés közepette, megkérdezte az ortolánt. - S te mi célból vagy itt?
|
|
|
Post by Silas "Daemon" Wessiry on May 29, 2009 15:44:19 GMT 1
Látszatra, mintha kissé habozna a nő a válasszal. Az ortolán azt gondolja, hogy a hölgy is gondolkodik. Nem lát a dolgok mögé, nem keres rejtett üzeneteket és nem sző összeesküvés elméleteket. Nem ismeri a nőt, így nem is feltételezi, hogy hazudna itt létével kapcsolatban. Majd egy kérdés szegeződik felé. Kis gondolkodás, majd válaszol. -Nem mehetek a Coruscantra, itt kell várakoznom. Mondja, nem megosztva túl sok információt, de irányjelzőt adva a nőnek egy újabb kérdésre.
|
|
Youi Jzora
New Member
Fejvad?sz
|
Post by Youi Jzora on May 29, 2009 15:58:42 GMT 1
Youi, észrevette hogy nem ostoba ez az ortolán s nem próbál tolakodni, mégis csak szorúlt bele némi illem. A lány veszi az adást, a kijelentett mondatot hallva, s engedelmesen, mintha a plüslény kérésére, feltenné a kérdést. - Miért kell várakoznod, valami személy van a dologban? - kérdése után, rámosolyog az ortolánra, majd a kedves gesztus közepette nem feltűnően elgondolkozik. ~ Ha Coruscant-on van egy társa, csakis ember lehet, ami azt jelenti, hogy ő egy fontosabb személy társa lehet, jobb ha kiderítem, hátha előnyömre válhat. De nem leszek tolakodó, hagyom hogy magától mondjon el mindent. ~
|
|
|
Post by Silas "Daemon" Wessiry on May 29, 2009 20:20:40 GMT 1
Miután megtört a sok hetes magány, az ortolán kezd vissza zökkenni a társasági viselkedés szokásaihoz. Rájön, hogy elfeledkezett a bemutatkozásról, bár bevezető mondata eléggé elárulta. Neve éppoly primitív, mint ahogy azt sejteni lehet. -Mielőtt belekezdenék, a nevem Muurkoon. Mondja egyszerűen, majd kezet nyújt. Nem szokása a kéz csók ormánya miatt, így attól nem kell félnie a hölgynek. -Valami személy?! Csattan fel, mintha vérig lenne sértve, bár ez a nő számára is világos, hogy csupán csak szimuláció, ugyanis a kérdés már régen foganatosodott a lény elméjében, mivel, már be is mutatkozott. Ismét megjelennek a szájszélek az ormány mögött. -Én egyetlen barátomat várom itt. Daemont. Többet nem mond, míg a hölgyemény be nem mutatkozik...
|
|
Youi Jzora
New Member
Fejvad?sz
|
Post by Youi Jzora on May 29, 2009 22:02:14 GMT 1
A falleen hölgy, szintén kezet nyújt, s gyors végez a gyors bemutatkozással. - Örvendek Muurkoon, engem Youi Jzora-nak hívnak. Nem szokása más lényekkel sokáig időzni, de ez valahogy más. Antiszociális mivolta, eléggé zavarja, hogy nem nagyon tud érvényesülni, hisz a bizalma mások felé, kifejezetten alacsony. Youi könnyed nyugodtsággal fogadja Muurkoon megjátszását, s csak mosolyog a szituáción. Amikor az ortolán kiejti száján a társa nevét, Youi rögtön keresgélni kezd a tudatában, hátha ismeri valahonnan, ezt a Daemont, de nem talál semmit. - Muurkoon, a barátod mit csinál Coruscant-on? - teszi fel a kérdést a falleen, majd mentegetőzve mondja. - Jajj milyen tolakodó vagyok, bocsáss meg, semmi közöm hozzá. ~ Valahogy ki kellene derítenem, ki ez a Daemon, s mire képes! Minden bizonnyal, kedvelheti Muurkoon, hisz elég letörten beszél róla, biztosan hiányzik már neki. ~ Hosszas gondolkozás után Youi az ortolánra emeli a tekintetét, s megkérdi. - Annak ellenére hogy te itt vársz, neked nincs dolgod? Nem mintha azt szeretném hogy elmenj vagy valami hasolnó, csak kíváncsi vagyok te mihez értesz! - majd közvetlen nőies mosolygással próbálja zavarba hozni az ortolánt.
|
|
|
Post by Silas "Daemon" Wessiry on May 30, 2009 20:30:54 GMT 1
A hölgy bemutatkozik, szép neve van. Az ortolán már hosszas ideje nem nézett az étel felé, így jelzi ezt neki a gyomra. Most a bantha borda lett egy pillanatra a beszélőtársa, míg a nő elnézést kért tolakodó viselkedése miatt. Majd vissza beszélgetőtársához. -Ugyan, ő... Majd befejezi, hisz a nő róla kérdez. Ismét a széles vigyor. -Ortolán vagyok, ennyi nem elég?! Mondja ismét a színlelt felháborodással, dehát szeret emóciókat belevinni a beszélgetésbe. -Remek a hallásom és a szaglásom és ezt arra használom, hogy... Ekkor körbetekint és fejét közelebb viszi Youihoz, majd suttogni kezd. -...kaját találjak. -majd vissza a megszokott hangnemhez és tartáshoz- Vagy, hogy felkutassak valakit egy fejvadász misszió során. Állítólag jó vadász vagyok, de csak megyek a szag után... Mondja, majd elfelejtve, hogy belekezdett Daemon történetébe, figyeli a hölgy reakcióit...
|
|
Youi Jzora
New Member
Fejvad?sz
|
Post by Youi Jzora on May 31, 2009 12:47:43 GMT 1
Az ortolán újabb húscafat után nyúl, a falleen kérdésére válaszol, de egy kicsit vontatottan. Youi elnézi neki ezt a kis játékát, hisz már számára világossá vált, hogy szeret szerepelni. Gondolta belemegy a hülyeségbe a kíváncsiság kedvéért, s ezért színlelt megsértődést mutatott az iránt, mikor megint felháborádás jeleit látta az ortolánon. De nem tart sokáig a megjátszás, hisz a második kérdésre válaszolva, olyat mond hogy Youi, akarata ellenére is, nehezen visszatartva ugyan, nevetésbe tör ki. Így hát szituáció kicsit regresszíven hat, hogy szegény ortolán meglepetten ül egy nő társaságában, de ezt a helyzetet lehet ugyis felfogni a külső szemlélők részéről, hogy az ortolán megnevetette a hölgyet, humoros megnyílvánulásával. De amint Youi meghalja a fejvadász szót, nevetése nagy mértékben csökken, s óvatlanul ezzel is foglalkozására terelve a gyanut, hisz ő is fejvadász, ami azt jelenti hogy riválisok egymással szemben. Youi nem ad hangot szakmájának, csak érdekfeszítően, s meglepetten figyeli az ortolánt, ezzel a lépésével is elterelve a gyanut arról, hogy már nem nevet a fejvadász szó hallattán, mert így rájöhetne arra, hogy ő is az. S gyorsan gondolkozási időt nem hagyva az ortolánnak, megkérdi. - Fejvadász vagy? Nem sok fejvadászt láttam még életemben, csak olvastam róluk, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen lény is lehet fejvadász, mint te. - majd mosolyog, hazudni nem akar, így hát nem mond ki semmi konkrétumot magáról, ezután nem feltünően elgondolkozik, mintha várna valami válaszreakciót. ~ Gondolom a barátja, az ember, Daemon is fejvadász, hisz azt mondta hogy társak. Ajajj.. ~ Youi sóhajt egyet, majd ránéz az ortolánra s belekezd egy újabb mondatba. - Daemon a társad... - majd gyorsan kijavítva magát, nehogy megint megsértse Muurk-ot. - ...azaz barátod is fejvadász mint te? - s a kérdése után kíváncsian figyeli az ortolánt. ~ Ha belegondolok, együtt is dolgozhatánk, de ez majd attól függ, hogy a barátja fejvadász, s milyen mértékben barátságos! Na majd meglátjuk.. ~
|
|
|
Post by Silas "Daemon" Wessiry on May 31, 2009 16:49:58 GMT 1
A nő nevet... Muur büszke magára, hogy megnevettetett egy nőt. Habár öröme nem túl hosszú, hiszen a nő hamar abbahagyja a nevetést. Akármennyire is észrevétlenül teszi ezt, Muurnak feltűnik. A nő meglehetősen bizalmas kérdést intéz hozzá. -Fejvadász? Nos... -Közelebb inti a nőt magához és suttogni kezd ismét- Igen, és te vagy a célpont, a társam már mögötted áll egy... egy... Itt elgondolkodik, nem jut eszébe semmilyen fegyver márka, amit jelenleg használhatna a párbeszédében. Akaratlanul is elmosolyodik... A nő itt már tudhatja, hogy csupán tréfa volt... Így talán előbújik igazi személyisége. -Najó, nem vagyok fejvadász, de nem is állítottam ezt. -kis szünet- Kivéve az előző két alkalommal. Silas üzletember. Mondja hangnemet váltva. Youi talán összezavarodik a hirtelen érzelem és névváltogatás során, de az ortolán már csak ilyen, nem mindig tudja mikor mit vagy kit használ beszéde közben, avagy hogy hogyan nevezi meg...
|
|
Youi Jzora
New Member
Fejvad?sz
|
Post by Youi Jzora on May 31, 2009 19:53:38 GMT 1
Mikor Muurk közelebb húzódik a lányhoz, hogy bizalmas információ közlésének hatását keltse, akkor benyögi, hogy ő egy fejvadász és éppen Youi-t szemelték ki. A mondat hallattán Youi elsőnek megijed, de utánna tudja, hogy nincs rajta vérdíj, és fegyvert nem lehet Alderaan-ra behozni, így hát, mikor nem jutott az ortolán eszébe semmilyen fegyver márka, ott már Youi teljes mértékben biztos volt abban, hogy nem fejvadász, s mosolygott az aranyos kis tréfán. Aztán mikor említette, hogy ő nem fejvadász, rögtön visszamondta neki a következőt. - Hisz azt állítottad hogy jó vadász vagy, s fejvadász missziókon kutatsz fel személyeket. Én ebből arra következtetek hogy fejvadász vagy. Lehet én értettem félre valamit, akkor bocsáss meg nekem. Egy fejvadász, szerintem nem csak két alkalommal dolgozik. - meglepetten mondván ezt, majd elgondolkozik. ~ Lehet hogy csak trükk.. Vagy próbál ilyen primitív szituációval leleplezni. Mindegy, ráhagyom. ~ - Na mindegy, említettél egy Silas nevü személyt, aki üzletember. Akkor most Silas-ra vagy Daemon-ra vársz? - Youi már ekkor tudta, hogy a két név egy azon személyt takar, ezt az ortolán is észrevehette, s a kérdést amit Youi tett fel neki Silasról, hogy ki ő, csak felesleges szófecsérlés volt. Így hát a kérdés végén rámosolyog Muurk-ra a lány, s egy újabb kérdést tesz fel, az előzőt semmisnek tekintve. - Milyen üzletbe fogott bele Silas nevü barátod? Remélem nem tolakodó a kíváncsiságom!? ~ Szerecsére Silas nem fejvadász, így hát nem kell tartanom tőle, de az ortolán említette hogy két alkalommal fejvadászkodott, ezt azért szem előtt tartom. Mivel ilyen közvetlen velem, én is viszonzom ezt. ~ A kérdésre a választ meg nem várva Youi, csak úgy bevágja, semmiféle diszkréciót nem használva. - Én egy fejvadász vagyok.
|
|
|
Post by Silas "Daemon" Wessiry on May 31, 2009 20:15:22 GMT 1
Gyorsan peregnek az események. Youi választ nem várva aprítja a szavakat. Az ortolán figyel, feldolgozza az eseményeket. -Én nem ölök. Vadászom, felfedem a préda helyét, de gyilkolni még nem gyilkoltam. Ez amolyan ortolán szokás. Eszek, zenét hallgatok és becserkészek. Valamiből meg kell élnem... Mondja harapásszünetet tartva. -Silas pedig Daemon, csak az utóbbi becenév. Modora miatt aggatták rá, bár alapvetően jó modorú, csak nyers. Mint az ócska bantha borda. Mondja hangosan, hogy a fogadóban hallani lehessen. -És te ölsz? Teszi fel a kérdést ismét diszkréten, bár a nő utolsó kérdésére nem válaszolt. Nem azért mert titok, bár ezt a következtetést lehet levonni, de csak az ortolán ilyen bohókás...
|
|
Youi Jzora
New Member
Fejvad?sz
|
Post by Youi Jzora on Jun 1, 2009 10:55:38 GMT 1
- Áh.. Most már értem. - Jelenti ki az első mondat hallatán Youi, majd észre veszi hogy itala elfogyott, gondolta többet már nem rendel, hanem tovább áll. Nemtudja hogy csatlakozik e hozzá ez az ortolán, hisz a falleen még nem ismeri a várost. Talán segítségére vállhat. A hasonlat után mosolyog egyet, s meghallja a kérdést, amit nem sűrűn tesznek fel egymásnak még a legjobb barátok sem. - Valójában.. - kis szünet - csak azokat ölöm meg, kik megérdemlik. Ártatlanok vérét nem ontom ki, akár mennyit fizetnek értük. Az összes áldozatomról információkat tudok meg, s utánna járok napokig, hetekig. Persze ennél a kijelentésnél hazudott a lány, de nem jelentheti ki csak úgy, hogy megöl mindenkit, akire épp felbérelték. - Ebben a fogadóban kell várnod a barátod? - választ meg nem várva, Youi folytatja. - Hisz jó lenne egy kísérő a bolygón, mert nem nagyon vagyok itt otthon. Így hát rád gondoltam, persze csak akkor ha szabad vagy!
|
|
|
Post by Silas "Daemon" Wessiry on Jun 1, 2009 20:26:45 GMT 1
Az ortolán már szokásához híven hallgat. Issza a nő szavait. Majd egy kérdéssel hozakodik elő. -Mi az alapja a gyilkolási döntésednek? Majd választ nem is várva, felel a nő kérdésére. -Nem, csak megéheztem, így bejöttem enni. Ha gondolod körbevezethetlek, de figyelmeztetlek... Aldera nem a legizgalmasabb városok egyike. Nagy a közbiztonság, szép a város... Ennek ellenére vezetlek. Mondja, majd ismét elfelejtette, hogy feltett egy kérdést a nő irányába...
|
|
Youi Jzora
New Member
Fejvad?sz
|
Post by Youi Jzora on Jun 3, 2009 8:41:59 GMT 1
A kérdést hallván, rögtön mintha felháborodna, s úgy jönne elő a válasszal a falleen lány. - Egyszerüen csak, meg kell élnem valamiből. - arca kifejezéstelen lett, s gondolataiba merült. ~ Ezt az elektronikus papírlapot... Hmm. Valahogy ki kellene derítenem honnan jött, és kié! Nem utolsó sorban azt is, hogy mi áll benne. A legjobb ha Nar Shaddaa-ra mennék vissza. ~ - Azt mondod Aldera nem megfelelő? - kicsit habozva ugyan, de rávágta. - Nos akkor mondj egy jó helyet! - Ez furcsán hatott saját szájából hallva, hisz Youi nem nagyon bízik meg másokban, és meglepődőtt kijelentett mondatán.
|
|
|
Post by Silas "Daemon" Wessiry on Jun 4, 2009 6:11:42 GMT 1
A felháborodás szilánkjai érezhetőek a nő reakciójában. Nem lepődik meg, a fejvadászat is csak egy munka. Amit el kell végezned, azt el is végzed. -Én nem gondolkodnék, nem kutatgatnék. A fejvadászat egy munka. Azon sem gondolkodom melyik buckalakó bantháját eszem most... Mondja majd harap egyet az oldalasból. Ekkor elgondolkodik, hogy melyik hely lenne izgalmas egy nő számára, aki ráadásul fejvadász is. -Nem sok helyen voltam, de itt kifejezetten unalmas. Korélián jól éreztem magam... Mondja, majd ismételten a táplálkozáshoz fog...
|
|