|
Post by Garm Bel Iblis on Dec 6, 2007 21:02:28 GMT 1
A rabok értetlenkedve hallgatták végig Dral mondandóját. Teljesen máshogy látja a dolgokat, mint ahogy azok valójában vannak. Kivételesen most nem Tudós szólalt meg, hanem a túlsúlyos fegyenc.
- Hogy bízzunk meg benned, ha már egy alapvető kérdésre sem tudsz válaszolni?- kérdezte flegmán, ami után a többiek is bólogatni kezdtek. A bizalmat mind a két fél részéről meg kell adni, hiszen a nélkül nem dolgozhatnak csapatként.
- A kitapasztalás nem úgy megy fiam. Rengeteg helyre nem engednek minket be, örülünk ha hébe-hóba az udvarra kiengednek. Rengeteg raktárhelyiség, kisebb szobák, emeleteti folyosók vannak, ahová még be sem nézhetünk. A hely feltérképezése lehetetlen.- mondta közönyösen a húsos rab, majd megropogtatta az ujjait.
- Ez így igaz. Ha olyan helyre merészkedünk, azonnal lekapcsolnak, vagy lehet, hogy még rosszabb sors vár ránk.[/size]- nyelt egyet a Tudós, majd Ordo-ra sandított. Örülne neki, ha megint sikerülne kijutnia, mert akkor talán nekik is sikerülhet egyszer. A legutóbbi szökés után mindent sokkal jobban őriznek. Még olyan helyekre is kamerákat szereltek be, ahová nem is gondolja az ember.
- Sajnos semmit nem tudunk, mint korábban említették, sehova nem engednek be minket. Akik infórmációkkal rendelkeznek, azok azóta már a rendőrök besúgói. Velük nem érdemes próbálkozni. Amúgy nincs értelme, hogy bele menjünk az ajánlatodba, hiszen innen kijutni, most már képtelenség.- hajtotta le búsan Vlas a fejét, majd nekidőlt a fának.[/color]
|
|
Dral Ordo
Junior Member
Harcos
Mandalori csavarg?!c!#696969
|
Post by Dral Ordo on Dec 7, 2007 13:53:45 GMT 1
A mandalori meglepődött a reakciókon, azthitte, hogy újdonsült társai sokkal segítőkészebbek lesznek. Már a hozzáállásuk is szomorú, így tényleg esélyük sincs a szökésre. Dral viszont nem adja fel a reményt, ő hűen kitart terve mellett és meg fog szökni innen, akárhogy is alakul. Egyedül vagy a többiekkel az mindegy, de ő nem tölti le a 25 évet. - Ahogy érzitek, én viszont nem fogom letölteni a büntetésemet. Meg fogok szökni bármibe is kerül. Hogy velem tartotok-e az a ti dolgotok, az ajánlatom még mindíg áll. Ekkor valaki megbökte az oldalát hátulról. Tres volt az. - Mi a helyzet Dral? - Semmi különös, az új "barátaimmal" beszélgetek. - Valami nem tetszik. Gyanús a tekinteted. Csak nem megint szökni akarsz? - Ne gondold, hogy itt fogok rohadni 25 évet. Te is velem tarthatsz. - Tudod, hogy én mindíg melletted állok. Dral a többiek felé fodult. Végignézett rajtuk... - Már ketten vagyunk. Tehát ki tart velem?
|
|
|
Post by Garm Bel Iblis on Dec 7, 2007 18:17:34 GMT 1
Dral új barátai szinte egyszerre nevettek fel, majd Vlas új barátjára tekintettek. Nem rég volt börtönben ez a csávó, de ahhoz képest elég naív. Azóta minden megváltozott, mintha fejére fordították volna az egész börtönt. Az őrök mindenre jobban figyelnek, a titkos átjárókat lezártál. Ha innen valaki ki szeretne jutni, ahhoz tényleg nagy szerencse, vagy tudás kell. Az őrség áthatolhatatlan, ezt az összes itt lévő fegyenc tudta, kivéve Ordo-t. Vlas végül mosolygósan megszólalt.
- Akármennyien is lennénk, innen nincs kiút. Ha még sikerül elhagyni ezt a helyet, azonnal elfognak minket, de akkor már nem engednek minket megszökni. Ahogyan téged sem fognak.- közölte egyszerűen a rab, majd Tudós szólalt meg.
- Így van. A rendszer áthatolhatatlan. Ha valaki tudja, akkor az én vagyok.- erre a többiek is elkezdtek ismét bólogatni, majd a morcos kövér szólalt meg.
- Én speciel nem értem. Új ismerősünk lett, vagy mi? Nem ismerünk, kotródj innen.- intette a kezével Ordo barátja irányába. Amíg nem mutatja be a haverját, addig nem tartozik közéjük. Meg vannak már a baráti körök ebben a fegyházban, és ő egyelőre nem tartozik sehova.
- Ne érts félre, mi melletted vagyunk, de szinte reménytelen, amit csinálni szeretnél.- szólalt meg végül Vlas.
|
|
Dral Ordo
Junior Member
Harcos
|
Post by Dral Ordo on Dec 7, 2007 18:32:34 GMT 1
Először Tres szólalt meg. - Elnézést a bunkóságomért, Tres Rivas vagyok. Most már ismertek. Dral-al együtt keveredtem ide vissza. Ekkor kis hatásszünet következett a beszélgetésben, melyet Dral gondolkodással töltött. Azon tűnődött, hogy miként szökjön meg. Akármilyen reménytelennek tűnik a helyzet, ő akkor sem marad itt sokáig. Itt öregedne meg, ha letöltené a rá kiszabott büntetést. A csendet Vlas törte meg. "- Ne érts félre, mi melletted vagyunk, de szinte reménytelen, amit csinálni szeretnél." - Tudom, hogy nem lesz egyszerű, de meg fogom próbálni. 25 év alatt itt halok meg és ez nem éppen megfelelő hely a halálra egy mandalori számára. Akkor már inkább meghalok, minthogy itt rohadjak. Komoly fejjel nézett körbe a többieken, szemében elszántság tükröződött. - Minden segítség jól jön. Vlas és társai nem éppen tűntek megfelelőnek arra, hogy segíthessenek a szökésben. Nem tudnak még egy doboz cigit sem szerezni, nemhogy eszközöket a szökéshez. A mandalori elgondolkodott azon, hogy inkább a nagymenők körében kéne mozognia, ott több segítségben lehet része, viszont új barátai ezt az ötletet teljes mértékben ellenzik, tehát nem biztos, hogy jó ötlet lenne. Dral egyre bizonytalanabb, hiszen senki sem tud neki segíteni, pedig arra nagy szüksége lenne. Ha igaz, hogy megszigorították a helyzetet az őrök, akkor egyedül lehet, hogy nem fog sikerülni a dolog. Kell neki egy ember, aki tudna neki információkat és esetleg egy-két tárgyat beszerezni.
|
|
|
Post by Garm Bel Iblis on Dec 7, 2007 20:07:47 GMT 1
A legtöbben meglepődtek a mandalór szó hallatán, de Vlas tudta, hogy kivel van dolga. Régi motoros ő már az ilyen ügyekben, nem véletlenül ő ennek a csapatnak a feje. Elégedett mosollyal az arcán megszólalt.
- Bármiben szívesen segítünk, amiben csak tudunk. Igaz fiúk?- nézett körbe társain Vlas, akik heves fejmozdulatokkal jelezték az igenlő válaszukat. Mikor elkezdtek volna valami érdekesről beszélni, négy alak jelent meg mögöttük. Kettőt közülük Dral jól ismert: A vézna kölyök, és annak testőre. Az egyik legerősebb banda néhány tagja jelent meg Vlas-ék előtt, valószínűleg nem épp barátkozni jöttek.
- Na mi van Vlas? Új barátokra tettél szert? Csak nem az a férfi, akinek sikerült innen meglépnie. Talán megint próbálkozni szeretnél?[/b]- nézett a mandalórra derűsen a srác, mire a "kutyái" elkezdtek nevetni.
- Semmi közöd hozzá. Tűnj el innen, az egész Vörös Mancs társaságoddal együtt!- ripakodott rá a földön ülő a vele szemben álló fiatal gyerekre. A fiú végig nézett a társain, majd mosolyogva közelebb léptek hozzá.
- Nem akarunk balhét. Mi csak diskurálni jöttünk. Na ki vele, meg akarsz ismételten szökni?[/b]- kérdezte Ordo-t a Vörös Mancs banda feje.[/color]
|
|
Dral Ordo
Junior Member
Harcos
|
Post by Dral Ordo on Dec 7, 2007 20:27:29 GMT 1
Nem értette Dral, hogy mire fel szól hozzá a kisgyerek, arra viszont rájött, hogy a bandája neve az a Vörös Mancs lehet. Még mindíg nem bírta felfogni, hogy lehet egy ilyen vézna ember a banda feje. Másrészt úgy gondolta, hogy jobb ha nem tud kis tervéről a kölyök. Viszont tudta, hogy az lehet tudna segíteni neki és megkönnyítené a dolgát. Két lehetőség fordulhat elő, ha elmondja a dolgot. A Vörös Mancs beköpi őt a fejeseknek, vagy társulni akarnának. - Először is nem tetszik ez a hangnem. Másrészt semmi közöd a dologhoz, de a válaszom nem. Nem szökök. Most már nem lehet.
|
|
|
Post by Garm Bel Iblis on Dec 8, 2007 10:20:10 GMT 1
~ Mi az, hogy nem tetszik neki ez a hangnem?[/b]- kérdezte magában gúnyosan a kölyök, majd közelebb lépett a mandalórhoz. Egyre többet felesel vele ez a kis senki, aki lassan már most nagyobb hírnevet szerzett magának, mint a Vörös Mancs ura.
- Nagyon jól tudom, hogy nem fogod leülni azt az időt, amit rád szabtak ki. Ha segítség kell, mi szívesen segítünk.[/b]- ajánlkozott a vézna kölyök. A testőrök közben még közelebb léptek a vezetőjükhöz, nehogy Vlas bandája botorságot műveljen.
- Ha ki akarsz jutni, akkor ne velük társulj.[/b]- nézett undorral az arcán a kövér fegyencre.[/color]
|
|
Dral Ordo
Junior Member
Harcos
|
Post by Dral Ordo on Dec 8, 2007 10:38:07 GMT 1
Dral nem tudta mitévő legyen, tudta, hogy a Vörös Mancs tudna neki segíteni, de nem tudta, hogy megbízhat-e bennük. "- Ha ki akarsz jutni, akkor ne velük társulj." - tett rá egy lapáttal a kölyök. - Segíteni mi? De miért bíznék meg benned? Honnan tudjam, hogy nem vernél át? Arra gondolt, hogy valami garanciát köt a Vörös Mancsal, hogy ha ő rosszul jár, akkor ők is rosszul járjanak.
|
|
|
Post by Garm Bel Iblis on Dec 8, 2007 14:07:10 GMT 1
A kölyök értetlen fejet vágott, majd egy lélegzetvétel után megszólalt.
- Nincs okom arra, hogy átvágjalak. Amúgy szerinted én is itt akarom letölteni az életem hátra levő részét?[/b]- kérdezte, majd Vlas bandájára tekintett. Furcsállta, hogy eddig nem igen szóltak hozzá a témához, biztos egyelőre csak szemlélődnek. A srác három testőre szótlanul hallgatta a párbeszédet, készen arra, hogy bármikor cselekedjenek.
- Na benne vagy?[/b][/color]
|
|
Dral Ordo
Junior Member
Harcos
|
Post by Dral Ordo on Dec 8, 2007 15:42:27 GMT 1
- Azt tudnod kell, ha átvágsz véged van és egy mandalori sosem szegi meg az ígéretét! Nem bízom benned, de úgy gondolom, hogy tudnál segíteni és én is neked. "- Na benne vagy?" - Legyen. Dral kinyújtotta a kezét a kölyök felé. - Dral Ordo vagyok. - majd próbált egy barátságos mosolyt az arcára erőltetni. Nem bízott meg a kölyökben, de más választása nem volt. Minden lépését nyomon fogja követni és,ha úgy látja, hogy keresztbe akar neki tenni, akkor azt meg fogja büntetni.
|
|
|
Post by Garm Bel Iblis on Dec 8, 2007 20:30:45 GMT 1
Dral első mondatára nem akart erélyesen visszaszólni a Vörös Mancs feje, így inkább csak mosolyogva hallgatta annak mondandóját. Tudta, hogy csak keménykedni próbál a mandalór, bár ellene ezzel nem megy túl sokra. Mikor befejezte Ordo a mondandóját a kölyök még vacilált egy kicsit. Mindenki tudta, hogy nem a válaszadás miatt, hanem valami másért. Látta a reményt a férfiben, hogy ő innen majd talán kijuttathatja valamikor.
- Jack.- mondta egyszerűen, majd kezet rázott az erős kötésű férfivel. Innentől fogva a Vörös Mancs nem fog kötözködni a mandalórral, így neki is jól jött ez az "üzlet". Vlas csapata tágra nyílt szemekkel nézte, ahogy Dral üzletet köt az ellenséggel.
- Ne tedd!- ripakodott rá Ordo-ra Vlas, majd megpróbált felülni, de Jack egyik embere visszanyomta.
- Késő. A Vörös Mancs mindenben támogat ezen túl, Dral.- közölte a barátságosan a vézna kölyök, pedig tíz perccel ez előtt még nagyon ellenséges volt.
- Most szerintem hagyjuk itt ezeket a nyomorultakat Dral.- tette a mandalór vállára a kezét, majd várta, hogy az kövesse őt.
|
|
Dral Ordo
Junior Member
Harcos
|
Post by Dral Ordo on Dec 8, 2007 22:27:38 GMT 1
Dral még nem volt benne biztos, hogy helyesen cselekedett-e, de ez majd idővel ki fog derülni. Sejtette, hogy Vlas így fog reagálni a dologra, de nem tudta, hogy miért tart ennyire a Vörös Mancstól. Lehet, hogy ő tud valamit, amit még Dral nem. "- Most szerintem hagyjuk itt ezeket a nyomorultakat Dral." - Rendben. A mandalori elindult a kölyök után, majd mikor messzebb értek Vlas-tól és a bandájától ismét beszédbe kezdett a harcos. - És miben tud nekem segíteni a Vörös Mancs? Tudnod kell, ha segítessz nekem, te is jól jársz. Ki tudlak innen vinni. Dral visszapillantott a meghökkent Vlasékra, majd feléjük bökött. - Ők nem tudtak nekem segíteni, szerintük nem lehet innen kijutni. Te hogy gondolod?
|
|
|
Post by Garm Bel Iblis on Dec 9, 2007 13:00:44 GMT 1
Vlas csalódottan bólogatott, nem hitte volna, hogy egy mandalórnak nincs egy csöppnyi esze sem. Keresztbe fonta a karját, majd a földre tekintett. Közben a Vörös Mancs és Ordo eltávolodtak Vlasék csapatától, így nyugodtan beszélgethettek a jövőről. Jack tudta, hogy Dral ki fogja majd őt vinni innen, kerüljön az bármibe.
- A Vörös Mancs mindenben tud segítséget nyújtani. Rengeteg összekötőnk van itt a fegyházban, így akármi kell, mi megszerezzük.[/b]- közölte Jack. Körülbelül a fele ment el a szabad idejüknek, így még bőven beszélgethettek. A Nap még mindig erőteljesen sütött, a legtöbben emiatt a fák alá rejtőztek, mint ahogy Vlasék is.
- Az a banda egy kész csődtömeg. Én azt mondom nincs lehetetlen, innen is meg lehet szökni, csak a kérdés hogyan. Több ismerősöm volt, akik megpróbálták elhagyni ezt a helyet, de senkinek sem sikerült.[/b]- nézett egyenesen előre, majd társaival megállt.
- De úgy más lesz a helyzet, ha van nálunk egy olyan ember, akinek egyszer már sikerült. Mi adjuk az információkat, te meg megmondod, hogyan hajtsuk végre a szökést. Holnap ilyen korra már egy kész tervvel huzakodok elő.[/b] [/color]
|
|
Dral Ordo
Junior Member
Harcos
|
Post by Dral Ordo on Dec 9, 2007 14:38:39 GMT 1
Dral kezdett egyre biztosabb lenni a dolgában. Visszanézett Vlas-ra és látta, hogy Tres még mindíg ott áll. A mandalori intett neki, majd az odasétált. - Ő a társam, Tres Rivas. Anno együtt szöktünk meg. Ő is velünk fog jönni. Most szeretnék megtudni egy-két fontos dolgot. Milyen kapcsolatban vagy az őrökkel, milyen információid vannak magával az épülettel kapcsolatban, stb? Mindent amit tudsz, én is tudni akarok. Ha ez megvan holnap én is kész tervel fogk előtted állni. Ekkor eszébe jutott, hogy ő rá akar gyújtani. - Apropó, nincs egy szál cigid? - kérdezte Dral, Jacktől.
|
|
|
Post by Garm Bel Iblis on Dec 10, 2007 6:44:59 GMT 1
Jack nem szokott csak úgy bevenni a bandájába senkit, de most kivételt tett. Ez által Dral barátja is csatlakozhatott, de a Vörös Mancs ura nem örült neki. Muszáj volt ezt megtenni, ha valaha is ki akar jutni erről a helyről. Elmosolyodott, majd megszólalt.
- Üdvözöllek téged is a köreinkben. Rád is ugyanazok vonatkoznak, mint Ordo-ra.- nyúlt be a zsebébe, majd szippantott egyet a levegőből.
- Örül az ember, ha kiengedik őket ide. Olyan érzésem támad, mint ha szabad lábon lennék. Amúgy persze, hogy van cigink, de nem itt.[/b]- válaszolta egyszerűen, majd mélyen a mandalór szemébe nézett.
- Látom nagyon hamar ki akarsz innen jutni. Még jóformán fel sem térképezted a terepet, de már neki akarsz vágni. Az őrök legyenek az én gondjaim, de nem minddel tudok elbánni. Persze, mint minden, ez is elintézhető, feltéve ha kijuttatsz innen.[/b]- vágott a kölyök esze, mint a borotva. Ha már kockáztatja a lebukás veszélyét, akkor legalább bizonyosodjon meg a felől, hogy kijuttatja innen Dral.
- Az épület java részét mi sem ismerjük, de van egy-két olyan hely amiket jobban ismerünk a többieknél, de erről jobban tud beszélni az egyik ismerősöm, de ő most nincs itt. Valahol biztosan kajál. Ami a tervet illeti, rendben. Holnap folytassuk a szökési tervet, most térjünk át szerintem egy másik témára. Hogyan kerültél ide?[/b]- jött megint a kényes téma, de úgy látszik elkerülhetetlen, hogy valakinek ne mondja el a mandalór.[/color]
|
|